Festival van Vlaanderen Kortrijk 2018

17.04 2018

David Burn

LEZING
Pierre de la Rue en de muziek aan het Habsburg-Bourgondische Hof

tickets

Lezing
€ 15
Combi Lezing + Concert
€ 30

Inschrijven voor de lezing en combi met concert kan enkel via www.puc.kuleuven-kulak.be vóór 10 april 2018.

Op vrijdag 20 april presenteren we het Requiem van Pierre de la Rue. Naar aanleiding van dit concert organiseert PUC een lezing met David Burn.

Tussen 1490 en zijn dood was Pierre de la Rue de leidende componist aan het prestigieuze Habsburg-Bourgondische Hof in de Lage Landen. Zijn omvangrijke oeuvre is bewaard in handschriften uit overal in Europa en bevat een aantal opmerkelijke bijzonderheden, waaronder een van de allervroegste polyfone requiemzettingen.
In deze lezing situeert prof. dr. David Burn de werken van Pierre de la Rue enerzijds in de context van het hof waarin ze tot stand kwamen, en anderzijds in de context van bredere laat vijftiende- en vroeg zestiende-eeuwse muziektradities. Op die manier wordt de bijzondere bijdrage van Pierre de la Rue aan het muziekleven van zijn tijd toegelicht.
Prof. dr. David Burn is hoogleraar oude muziek aan KU Leuven. Hij rondde in 2002 zijn doctoraat over Heinrich Isaac af aan Oxford University en is nog steeds gepassioneerd door muziek van de vijftiende en zestiende eeuw.

Meer lezen over Pierre de la Rue? Klik hier

Deel dit event

Een organisatie van:
PUC
Met medewerking van: