Festival van Vlaanderen Kortrijk 2018

21.04 2018

Night Air

CURATED by PATRICIA VANNESTE
Garth Stevenson, Carlos Cipa, Le Chapelier Fou, Innerwoud & Yadayn

tickets

Night Air - 20u30
€15
Night Air: de wakers - 24u00 (incl. ontbijt)
€15
Night Air COMBI (incl. ontbijt)
€25

Wild Card-houders, studenten en -18 jarigen genieten steeds een korting van €3.
Kinderen jonger dan 12 mogen gratis binnen bij 'Night Air'. 'Night Air: de wakers' en de combi zijn niet geschikt voor kinderen -12.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

Violiste/toetseniste Patricia Vanneste (Balthazar) nodigt Garth Stevenson, Carlos Cipa, Le Chapelier Fou, Innerwoud en Yadayn uit voor een avond waarop klassiek, hedendaags en pop wiegend met elkaar in dialoog gaan. De hang naar de natuur, de link tussen klassiek en hedendaags, een vleugje ambient, de ruime mogelijkheden van strijkers, improvisatie… het hangt die avond allemaal in de lucht

 

Night Air

Vanaf 20u30 is er al Garth Stevenson, een Canadese contrabassist die de dialoog aangaat met de natuur. Natuurgeluiden vormen een essentieel onderdeel in zijn muziek, de wind zal zachtjes om de luisteraars heen blazen. Daarnaast is er de Duitse componist, pianist en multi-instrumentalist Carlos Cipa, die zowel Mozart, The National, Debussy als Mogwai tot zijn inspiratoren rekent. Om de avond rond te maken is er de Franse violist Le Chapelier Fou, die strijkers met elektronica verbindt.

Night Air: de wakers

Night Air doet niet alleen denken aan de nacht, maar ook aan zachte deuntjes, bedoeld om je in slaap te wiegen. En dat is ook echt de bedoeling. Een duo opgebouwd rond contrabassist Pieter-Jan Van Assche (Innerwoud) en gistarist/percussionist Gowaart Van Den Bossche (Yadayn), speelt van middernacht tot acht uur ‘s ochtends. 
Slapen bij live muziek hoeft niet onbeleefd te zijn. Integendeel, je stelt je als luisteraar heel kwetsbaar op. Het moment waarop je je overgeeft aan de slaap ontstaat een merkwaardig soort bewustzijn, de muziek komt plots erg helder binnen. Door de compositie bestaat ook de kans dat iedereen op hetzelfde moment ontwaakt, wat dan weer zorgt voor een speciale verbondenheid. Bovendien word je wakker met een heerlijk ontbijt.

19u30: live-installatie van leerlingen Conservatorium Kortrijk & Academie Kortrijk
20u30: Night Air: Garth Stevenson, Carlos Cipa & Le Chapelier Fou
24u00: Night Air: De Wakers: Innerwoud & Yadayn
08u00: Ontbijt

Deel dit event

Met de steun van:
de mailingman
In samenwerking met:
Conservatorium Kortrijk
Met dank aan: