Maar liefst 96 inschrijvingen (een recordaantal!) ontvingen we voor onze Lotto Wild Talent-oproep. De jury koos daaruit één winnaar: Arend Delabie. Hij wordt onze artist in residence voor 2023-2024.

Wilde Westen en Nationale Loterij lanceerden al voor de zesde keer een oproep voor Lotto Wild Talent, de artist in residence van Wilde Westen. Uit een recordaantal inschrijvingen koos de jury de Kortrijkse singer-songwriter Arend Delabie als talent van morgen. 

Arend Delabie © Femke Appeltans

Arends muziek laat dromen: we zijn blij dat hij zijn slaapkamer inruilt voor het podium. Sterke songs, enorm groeipotentieel en een gedreven band, dit is slechts het begin van Arend Delabie!

Jury Lotto Wild Talent

Wat staat het Lotto Wild Talent te wachten?

Wilde Westen steunt de artist in residence een jaar lang op verschillende vlakken: van fotoshoots over PA-repetities tot stemcoaching. Samen met het Lotto Wild Talent werken we toe naar de kers op de taart: een release show (EP of album). Wilde Westen neem hierbij de productie en promotie voor z'n rekening. Ook na hun jaar als Lotto Wild Talent kunnen ze rekenen op onze steun. 

Wie is Arend Delabie?

Arend Delabie (20) is een jonge bedroom producer/songwriter uit Kortrijk. Frisse melodieën, een clevere hook en goed getimede breaks: Arend weet hoe je goede songs schrijft. Ondertussen legde hij in sneltempo een ijzersterk parcours af: hij speelde solo al voorprogramma's van The Haunted Youth, Marble Sounds, Kids With Buns, Ão en Mooneye. Nu bouwt hij verder aan z'n traject mét een geweldige band rond zich: Femke Decoene (drums, ex-Wolker), Hanne Vandekerckhove (bas, Aarde Aan Daan), Brian Bogaert (gitaar, ex-EMY) en Babette Rogiers (synth). Op 9 december staan ze in de West-Vlaamse Sound Track-finale in Cactus Muziekcentrum.

De sound? Indievibes met poppy ondertoon. 

Voor fans van The Shins, Phosphorescent en Damon Albarn.

Arend Delabie tijdens de Sound Track-voorronde in onze zaal. © Lies Depraetere

nationale loterij steunt jong talent