Vandaag lanceren we de 14e editie van Festival Kortrijk. Van 1-5 maart 2023 palmt ons klassieke muziekfestival weer de binnenstad in. Streekgenoot en wereldvermaard pianist Julien Libeer is onze festivalartiest van deze editie. Tijdens het festival kan je hem drie keer aan het werk horen, telkens in een heel andere setting. 

Met de slagzin (dis)connect bouwt Festival Kortrijk bruggen waar je ze niet meteen verwacht. Oude muziek ontmoet hedendaags werk bij Graindelavoix & Jan Michiels en dans en partituur beïnvloeden elkaar in First Memory van Noé Soulier. Virtuoze bewegingen worden begeleid door soundscapes en een herinterpretatie van barokmuziek wordt contemplatief vormgegeven in een trage dans. Op vrijdagavond vindt een bijzondere double bill plaats in de Sint-Elisabethkerk. Het imposante Stabat Mater van Dvorák, gebracht door Brussels Philharmonic, Vlaams Radiokoor en Octopus o.l.v. Kazushi Ono, vergezelt de intieme versie van Pergolesi gespeeld door barokensemble Il Gardellino. En tijdens het middagconcert laat Julien Libeer Bachs Wohltemperierte Klavier kennismaken met z’n opvolgers. Bekend werk komt zo in een nieuw daglicht te staan. 

 

Festival Kortrijk beleef je op jouw manier: zowel een willekeurige hap uit het aanbod als een uitgekiende analyse van elk laagje van het muzikale gerecht zullen smaken.Kom vooral met een open blik en laat je verrassen.”

Festivaldirecteur Tom De Cock