Wilde Westen lanceert een nieuwe editie van Festival Kortrijk, het jaarlijkse hoogtepunt voor liefhebbers van klassieke muziek. Van 21 tot 25 februari 2024 is stad Kortrijk weer de ultieme plek voor ontdekking, verrassing en verwondering. Dit jaar vindt het programma inhoudelijke inspiratie bij de Griekse mythes. 

“De avonturen van goden, halfgoden, falende helden en hun menselijke tekortkomingen bezielden al talloze kunstenaars en componisten door de eeuwen heen,” vertelt festivaldirecteur Tom De Cock. “Hoogmoed, ijdelheid, verlies, liefde… het zijn universele thema’s die in zowel oude verhalen als nieuwe producties terugkomen. We zetten deze editie ook sterk in op muziektheater, in lijn met de traditie van Griekse tragedies.” 

Tijdens het openingsconcert kruipt Wim Opbrouck in de huid van Johannes Brahms voor Ein menschliches Requiem – een intieme versie van het alom bekende Ein deutsches Requiem. Liesa Van der Aa schreef met Entrecôte een theatrale aanklacht tegen onze kapitalistische maatschappij en Spectra Ensemble brengt op zondagochtend een vertelconcert rond de Hongaarse componist György Ligeti.

Lore Binon: Festivalartiest. © Mattias Schellens

Festivalartiest Lore Binon

Met sopraan Lore Binon strikte Festival Kortrijk ook een indrukwekkende festivalartiest. Als een sirene met een onweerstaanbare stem neemt ze hoofdrollen op tijdens het openingsconcert met het Vlaams Radiokoor, de voorstelling met Brussels Philharmonic, minifestival Night Air en het slotconcert met audiomaker Lucas Derycke

Mythes waren voor de Oude Grieken een middel om zin te scheppen in een soms zinloze, raadselachtige wereld. Tijdens Festival Kortrijk wordt muziek jouw gids en zingeving. 

Programma Festival Kortrijk 2024

Geen resultaten