20.09

Festival van Vlaanderen Kortrijk: nieuw thema en nieuwe data

Festival van Vlaanderen Kortrijk groeide sinds 2010 uit tot een gevestigde waarde in Kortrijk en omstreken. Een festival op verschillende locaties dat telkens het evenwicht zoekt tussen puur klassiek, gemengde programma’s en uitgesproken hedendaags, tussen (inter)nationale toppers en jong talent. Onder de noemer ‘Classic with a Twist’ staat het garant voor schitterende belevingsconcerten én originele concepten.
 
In 2017 startte Festival Kortrijk een vijfjarige thematische reeks rond de elementen zoals beschreven door de oud-Griekse filosofen: aarde, lucht, vuur, water en ether. Aarde kwam het eerst aan de beurt, onder de titel Brave New World. In 2018 staat het element lucht centraal met als festivalthema ‘Music in the Air’. Begin december wordt het volledige programma bekend gemaakt, maar u mag alvast 19 tot en met 29 april 2018 reserveren in uw agenda.
 
Vanaf de editie 2019 vindt Festival van Vlaanderen Kortrijk vroeger op het jaar plaats. Het festival schuift twee maanden naar voren en zal over het algemeen in de tweede helft van februari vallen. Voor 2019, meteen ook de feestelijke tiende verjaardag van het Festival, is dat 15 tot en met 24 februari.
 

deel dit bericht: