We vroegen aan enkele fans van BOS! festival welke bands ze graag willen zien én aanraden. Ontdek hieronder de favorieten van Ayco Duyster (Radio 1), Mathijs Bertel (Ansatz der Maschine), Lore Binon (sopraan en festivalartiest Festival Kortrijk 2024) én Pavle Aleksov, een ticketbuyer die speciaal voor BOS! festival van Parijs naar Bergelen reist.

© Alex Vanhee

Ayco Duyster

Deze radiopresentatrice en muzieksommelier raadt al sinds 2000 bands en songs aan om bij weg te dromen in haar radioprogramma 'Duyster'. Ook voor BOS! geeft ze graag haar deskundig advies.

LOVERMAN

"Hypnotiserende muzikant met de mooiste crooner stem van het moment."

ANSATZ DER MASCHINE

"Deze band is aan hun afscheidstournee bezig en in tegenstelling tot Kiss zal die geen jaren duren, dus zorg dat je erbij bent."

DIENNE

"Maakte een meeslepende plaat na het overlijden van haar grootmoeder. Een soundscape waar je zelf ook troost in zal kunnen vinden. Het warme deken dat we nodig hebben als de nacht valt.

MARTIN KOHLSTEDT

"De Duitse pianist groeide op als zoon van een boswachter. Hij laat zich graag inspireren door het moment. Uniek wordt het dus zeker."

Emma ruth rundle

"Intens en bezwerend, zal mooi tot haar recht komen in de natuurlijke omgeving van Bos!"


© Ward Dhoore

Mathijs Bertel

De frontman van Ansatz der Maschine staat voor de tweede en laatste keer op BOS! festival. Hij kent het festival dus, en vertelt graag naar welke bands hij uitkijkt. 

DIENNE

"Ik wil heel graag Dienne tippen. Super straf wat zij doet: solo op een podium staan, en toch een wall of sound creëren."

BRECHT AMEEL

“Ik werkte ooit samen met Brecht voor een toneelstuk. Het is altijd fascinerend om te zien wat hij doet."

ÃO

"Zij beginnen aan hun eerste festivalzomer, wij aan onze laatste. Ão maakt heel toffe combinaties met fado, ambient en percussie. Een niet-evidente clash maar ze komen er heel goed mee weg!"


© Mattias Schellens

Lore Binon

Sopraan Lore Binon is volgend jaar onze festivalartiest op Festival Kortrijk. Ze luisterde als puber naar Haydn, maar ook naar The Offspring. Wie wil Lore graag zien op BOS! festival?  

HENDRIK LASURE

"Hij creëerde een intrigerende hybride sound vertrekkende vanuit een klassieke basis. Zijn werk met Schntzl vond ik een ontdekking."

CATHERINE GRAINDORGE

“Catherine Graindorge is een violiste die al samenwerkte met alle grote namen uit de popwereld waaronder Nick Cave en Iggy Pop. Wild en onstuimig.”

RUBEN BLOCK

“Triggerfinger ken ik, maar ik ben héél benieuwd hoe Ruben Block solo gaat klinken.”


Pavle Aleksov

Toen Pavle zijn ticket kocht, viel ons meteen zijn woonplaats op (niet heel ver van Parijs). Deze ticketbuyer rijdt meer dan 300 kilometer om naar BOS! Festival te komen. Voor wie?

EMMA RUTH RUNDLE

“Haar muziek is langzaam, maar indrukwekkend krachtig.  Die emotionele ‘power’ vind je ook terug in haar teksten.”

Deze artiesten aan het werk zien?

Zin gekregen om revelaties als Ão en Dienne te ontdekken? Wil je nog een laatste keer lokale helden Ansatz der Maschine aan het werk zien? Of ben je ook erg benieuwd naar het soloproject van Ruben Block? Tijdens BOS! festival kan je genieten van maar liefst 20 concerten, verspreid over drie podia. Afspraak op 15 juli in Gullegem.