Ancienne Belgique, VIERNULVIER, Les Ardentes, Reflektor, OM, VI.BE, Wallifornia en Wilde Westen richten samen Music Tech Belgium op. Met dat initiatief willen de organisaties technologische innovatie in de muzieksector stimuleren.

Door middel van een jaarlijks acceleratieprogramma, een innovation summit, regelmatige talks, netwerkmomenten en pitch sessies moet Music Tech Belgium start-ups en ondernemers motiveren om vernieuwende oplossingen te bedenken voor uitdagingen in de muzieksector. Thema’s zoals het verkleinen van de ecologische voetafdruk, hybride vormen van concertbeleving, immersive sound of eerlijke verloning voor artiesten komen daarbij aan bod. 

datumMusic tech activiteiten
13 oktober 2023Panelgesprek ‘Building a MusicTech Ecoystem’  op Unwrap Festival (Kortrijk)
4 december 2023Panelgesprek over ‘De impact van AI op de muzieksector’ in Ancienne Belgique (Brussel)
maart / april 2024Netwerkmoment en praktijksafari in Wintercircus (Gent)
mei / juni 2024'Acceleration Program' van Wallifornia (Luik)
2-4 juli 2024Wallifornia Music & Innovation Summit op Les Ardentes (Luik)

Music Tech Belgium brengt ambitieuze ondernemers in contact met de juiste investeerders, overheden of onderzoeksinstellingen. Zo wil het op termijn een bloeiende music tech scene vormgeven die op internationaal niveau kan meespelen. Het netwerk wil de komende jaren verder uitbreiden en nieuwe partners verwelkomen. 

Er zijn binnen de muzieksector al fantastische ontwikkelingen op vlak van innovatie, maar vaak staan ze los van elkaar en worden inzichten te weinig gedeeld. De tijd voelt rijp om slimmer samen te werken en de krachten te bundelen op nationaal niveau. Op die manier krijgen straffe ideeën de ondersteuning die ze verdienen