Wilde Westen - de concertorganisator van concertzaal De Kreun, Sonic City, Festival Kortrijk, JazzCats, Unwrap... gaat voor de derde keer op zoek naar nieuwe Young Curators. Zes jongeren tussen 18 en 26 jaar krijgen de kans om de ins en outs van de muziekindustrie te leren kennen. Wil je zelf bepalen wat op onze affiche staat? Stel je kandidaat!

Wat houdt het project in?

Binnen de krijtlijnen van drie vooraf bepaalde data, locaties en budget krijg je, samen met vijf andere jongeren, een jaar lang carte blanche in onze venue.

Je gaat hiervoor aan de slag in drie teams die per event wisselen. Team artistiek selecteert het jong talent en bedenkt de creatieve concepten, team communicatie zorgt dat er publiek is voor wat jullie doen en team productie zorgt ervoor dat de avond zelf tot in de puntjes vlot verloopt.

De hoofdfocus ligt op het programmeren van muziek die je graag in onze stad zou zien. Wees zeker niet bang om multi-genre en multidisciplinair te programmeren. Je krijgt alle ruimte om in volledige vrijheid iets te ontwikkelen waar je op dat moment volledig achter staat én in gelooft.

Daarnaast word je volledig ondergedompeld in de muziekindustrie. We geven jullie verschillende workshops over programmeren, communicatie en productie van een event.

Young Curators van 2021

Wat wordt er verwacht?

  • Je staat in voor het uitwerken van creatieve concepten, uiteraard in samenspraak met ons.
  • Je staat in voor het mee uitdenken van originele communicatiestrategieën om jullie events bekend te maken bij het brede publiek.
  • Je draait productie de avond of dag zelf samen met iemand anders uit ons team.
  • Je bent tussen de 18 en 26 jaar en wil graag ervaring op doen in de muziekindustrie.

We plannen om maandelijks samen te komen om de stand van zaken van de projecten te overlopen. Daarvoor dien je dus meermaals tot in Kortrijk te komen.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om, wanneer je wilt, te werken aan de concepten in een ruimte in Muziekcentrum Track. 

Ook verwachten we dat je de avonden of dagen van je project beschikbaar en aanwezig bent.

Wat bieden we jullie?

  • Verschillende interessante workshops
  • Een blik op het reilen en zeilen achter de schermen van de muziekindustrie
  • Onkostenvergoeding voor eventuele treintickets
  • Twee leuke teambuildings om elkaar en ons team beter te leren kennen

Hoe deelnemen?

Stuur een creatieve motivatie (waarin je één concept uitdenkt dat je graag zou uitvoeren) + kleine CV (contactgegevens + adres) naar tuur@wildewesten.be waarbij je toont waarom jij graag deel wil uitmaken van dit project.

Deadline = 1 februari