Klinkende Stad 2019

22.11 2019 to 08.12 2019

Arzu Saglam

sounDing/4-phases of de-knowing

tickets

NEXT Rondleidigen ('75)

23.11 > 15:00
24.11 > 16:00
30.11 > 15:00
01.12 > 15:00

TARIEF : €2 pp

Arzu Saglam is geboren in Zurich maar woont en werkt momenteel in Brussel.  Als kunstenares specialiseert ze zich in geluidskunst en geluidsontwerp. Ze studeerde antropologie, filmstudies en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Zürich. In 2018 studeerde ze af aan EPAS (European Postgraduate in Art of Sound) aan het KASK Conservatorium in Gent. Haar afstudeerproject combineert het vertellen van verhalen, tekenen, animatie en geluid om het concept van "de-knowing" te onderzoeken. 

sounDing / 4 fasen van de-knowing is een geluidsinstallatie in vier handelingen. Het werk is geïnspireerd op Bettina Wohlfenders boek Das Observatorium waarin twee wetenschappers een vulkaan observeren. De vulkaan is moeilijk te bevatten.  Is wat je ziet ook werkelijk wat je ziet? Klinkt wat je hoort ook werkelijk zoals het klinkt? Zekerheden worden vraagtekens. 

Saglam: "We observeren en bestuderen onze omgeving, terwijl we in feite ons eigen persoonlijke verhaal verzamelen en schrijven. Ondertussen is dit alles een vleugje wind en vulkaan, een kloof tussen deze tegengestelde dingen. SounDing/4 fases of de-knowing is een audiovisuele installatie die speelt met tekst, opgenomen, geordende en vooraf gecomponeerde geluidswerken, beeldende kunst en eenvoudige elementen om deze contact-discontinuïteit te traceren. Tussen de gaten zitten je stappen, notities en observaties, dingen die je verzamelt terwijl je probeert de 4 fasen van ontkenning te benaderen en te onderzoeken."

 Haar installatie tijdens Klinkende Stad wordt een presentatie van haar wetenschappelijke doch poëtische zoektocht.

 

Deel dit event

In samenwerking met:
Met de steun van: